Over de vakantiehoeve

Vakantiehoeve De Zandrug
Ontstaan naam 'De Zandrug'
Hellestraat wordt gevormd door een drie kilometer lange zandrug van zuid naar noord.
In het westen wordt de wijk begrensd door Koewacht en het Riet. In het noorden ligt het waterwingebied, op Nederlandse bodem.

Op de grens met het Nederlandse Heikant ligt een ongerept landschap, waarin grasland (met grazende schapen) wordt afgewisseld met heide en bos: 'De Waterleiding'. Dit is een grondwaterbeschermingsgebied dat naadloos aansluit met het koninklijk bos De Stropers (stropersbos)

Tijdens de Eerste Wereldoorlog was hier een dodendraad gespannen. Hij diende om vluchtende Belgen te weren uit het neutrale Nederland.

De Hellestraat was tijdens de Tweede Wereldoorlog vooral bekend om zijn smokkelroutes naar Nederland.

Het Stropersbos of De Stropers is een natuurgebied in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen van het Agentschap voor Natuur en Bos en heeft een oppervlakte van 478,43 ha met afwisselend gedeelten naald- en loofbossen. Het bosgebied is Europees beschermd als onderdeel van het Natura 2000-gebied 'Bossen en heiden van Zandig Vlaanderen: oostelijk deel' (BE2300005). Het bosgebied sluit over de grens in Nederland aan op de Clingse bossen en de Steense bossen (waterwingingsgebied).
De Zandrug in opbouw
De Zandrug in opbouw
De Zandrug in opbouw
De Zandrug in opbouw

Onze accommodatie

Vakantiehoeve "De Zandrug" in Stekene

Onze gloednieuwe vakantiehoeve kan je huren voor 6 personen, 4 personen of huur je de volledige woning dan is er plaats voor 10 personen. 

Huisdieren zijn toegestaan op aanvraag en er zijn 4 paardenstallen beschikbaar met weidegang.

Onze troeven

Zwemvijver

Honden toegelaten

Paardenboxen

Gratis Wifi

Vakantiehoeve De Zandrug
Vakantiehoeve De Zandrug

Beschermt de klanten hun privacy!